Ново ръководство в ХК Локомотив

Архив Варна

10-05-2010, 18:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пламен Пенев е новият председател на Управителния съвет (УС) на хандбален клуб Локомотив Варна.

Решението е взето на общо събрание на клуба, след като почти година нямаше реален ръководител. Предишният шеф Александър Ефтимов се отказа повече да спонсорира отбора и той се срина в държавното първенство.

Първата и най-важна цел пред новите началници е осигуряването на бюджет необходим за връщането на отбора в челото на класирането. За целта освен лични средства ще се търсят и други спонсори. Освен това от тима смятат да преговарят за завръщането в състава на бивши собствени кадри, които в момента подсилват Добруджа и Осъм. Интерес към състезатели на другия варненски клуб Спартак няма и преговори не са водени.

Според почетния президент Никола Николов твърде е възможно бившите играчи на Локомотив да се съгласят да се върнат въпреки неизплатените заплати от преди година.
Новото ръководство се извини на варненската спортна общественост, че много дълго време е избягвало всякакъв контакт с пресата и това е довело до слухове, че отборът се закрива. "Това беше една огромна наша грешка. Не може да се крием от медиите. Загубихме доверие и от журналистите и от феновете. Тръгваме в различна посока и се надяваме да се върнем там където ни е мястото" - заявиха от ръководството.

Ако не се намерят достатъчно финанси има вероятност женското направление на клуба да се закрие и да се работи само с юноши и мъже. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов