Ротари клубове помагат на Драмата

Мисия Пловдив

20-12-2013, 07:50

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градския коледен бал на трите Ротари клуба в Пловдив събира средства за възстановяване от пожара

Значка от Ротари клуб № 1 в Чикаго, градът откъдето е тръгнало ротарианското движение е един от ценните предмети, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг по време на Градския коледен бал на трите Ротари клуба в Пловдив на 20 декември. Значката, инкрустирана с миниатюрен диамант, се предоставя от Петър Стоилов, един от създателите на ротарианското движение.

За 11 пореден път Ротари клубовете Пловдив, Пловдив-Пълдин и Пловдив-Филипопол организират традиционния си Градски коледен бал, който посвещават винаги на обществена кауза. Тази година тя е свързана с подпомагането на Драматичния театър в Пловдив, опожарен през август. Средствата ще бъдат събрани за закупуването и монтирането на част от озвучителната уредба за сцената, обявиха в старта на благотворителната кампания президентите на Ротари клубовете Тодор Христев, Спас Попов и Любо Пашев.

На търга ще бъдат разиграни още предмети с художествена и колекционерска стойност като картини от пленера, провел се през миналата година с участието на ротарианци от Анкара и Пловдив, специално изработена стъклена пластика, предоставена от Жорж Трак, каменна пластика и художествена фотография. Интерес още отсега предизвика футболна топка, с автографите на цял един отбор. Кой е отборът ще стане ясно на 20 декември 2013, когато в Новотел Пловдив, зала “Бендида”, 19.30 ч. започва Градският коледен бал.

Президентите на Ротари клубовете уточниха изрично, че набраните от тях средства - от продажбата на куверти и благотворителния търг, няма просто да бъдат дарени и потънат в общото перо за възстановяване на опожарената Драма, а ще бъдат целево предназначени за закупуването на озвучителната уредба за сцената. Цената на един куверт е 80 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов