Психично болен наръга полицай в Разград

Полицай е пострадал тежко при изпълнение на служебните си задължения, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Агенция "Фокус".

Вчера към 19.50 ч. екип от двама полицаи бил повикан, за да окаже помощ за извеждането и настаняването в медицинско заведение на 44-годишен жител на село Юпер, Разградско.

Причината за това била, че в последните дни на няколко пъти той се разхождал из селото въоръжен с нож. Пристигайки в дома на 44-годишния психично болен мъж, младши районният инспектор, бил внезапно нападнат и ранен с нож. Колегата му успял да го изведе от къщата.

Полицаят е откаран в болница, опериран е през нощта, но състоянието му остава тежко. След инцидента нападателят се заключил в дома си. Към селото били насочени допълнителни полицейски сили и към 02.15 ч, след продължителни заградителни действия, групата служители от ОДМВР-Разград проникнали в сградата и задържали 44-годишния мъж.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 128 от НК. Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Кубрат. В ОДМВМР-Разград и РУП-Кубрат е създадена организация за даряване на кръв от колеги на ранения полицай.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов