Три фирми искат да строят парка на мястото на Артилерийските казарми

Трябва да е готов до края на годината

Три оферти са постъпили за обществената поръчка за изграждане на нов модерен парк върху част от терена на бившите артилерийски казарми в кв. „Казански” в Стара Загора. Срокът за подаването им изтече на 28 юли.
Новият парк ще е разположен на площ от 70 дка, а изграждането му ще се възлага на инженеринг – работен проект и строителство. Прогнозната стойност на поръчката е 3,67 млн. лв., съобщи Мария Боянова, началник отдел „Обещствени поръчки” в Община Стара Загора.
По план, паркът трябва да се изгради до края на годината. Предвижда се в него да има алейна мрежа с обща площ 18 дка, велоалеи с места за паркиране, площадно пространство от 2 дка с кафе-аперитива, сцена на открито, детски и спортни площадки, минизоопарк и японска градина с водна площ и др. атракциони. Задължителен елемент от проекта е въвеждане на енергоспестяващо парково и декоративно осветление, изграждане на системи за видеонаблюдение и достъпна архитектурна среда.
На втория етап в югоизточната част на 90-декаровия терен ще бъде прокарано продължение на ул. "Христо Ботев" в западна посока до ул. "Кап. Петко войвода". На около 20 дка ще бъде изградена многофункционална спортна зала с многоетажен паркинг. За построяването й общината ще може да кандидатства по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" през 2015 година. Инвестицията възлиза на 15 млн. лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов