Военно-полева кухня ще заработи от днес в Мизия

БЧК напомня, че 1466 е кратък номер само за SMS-и

Днес в Мизия се разкрива военно-полева кухня, работата на която ще се обезпечава от Министерство на отбраната и от Българския Червен кръст, съобщиха от БЧК. За да започне приготвянето на топла храна за пострадалото население колкото е възможно по-бързо, БЧК отново призовава производителите и търговските вериги за дарения на необходимите за това продукти.

Организацията  благодари на хилядите граждани, които даряват средства за пострадалите в Мизия. Много от желаещите да помогнат вместо да изпратят SMS набират обявения от БЧК дарителски номер 1466. Тъй като такъв номер няма, те се свързват с телефон 146, на който отговаря диспечерският пункт за пътна помощ на Съюза на българските автомобилисти. Информираме ви, че погрешните обаждания блокират линиите за нуждаещите се от пътна помощ и хабят средства на дарителите.

БЧК продължава набирането на средства за пострадалите от наводненията в страната на кратък номер 1466. Само за два дни по благотворителната кампания на БЧК са постъпили близо 100 000 лв.





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов