Започва раздаването на ваучери за пострадалите от наводненията на 19 юни

Мисия

06-08-2014, 13:00

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пострадалите от наводненията във Велико Търново получиха дарения

138 семейства от област Велико Търново ще бъдат обезпечени

Българският дарителски форум – Фондация „Помощ за благотворителността в България“, който организира кампанията за набиране на средства за пострадалите от опустошителните наводния на 19 юни, започва да раздава ваучери. С тях засегнатите от водната стихия домакинства ще закупят необходимата им бяла техника и мебели.

Великотърновската общинска администрация  бе изготвила списък с имената на засегнатите лица. В него фигурират 138 семейства, изрично заявили какво точно им е необходимо. Общинските служители ще поставят подпис и печат, както и уникален номер на всеки ваучер. Участващите в програмата магазини ще получат от общината списъци на засегнатите лица с конкретните нужди на всяко семейство и номерата на раздадените книжа. Ако се наложи с ваучера да пазарува не титулярът, а негов представител, това се декларира пред общината още при получаване на ваучера, а информацията се предоставя на магазините.

Първи ваучери ще получат жителите на град Килифарево. Предоставянето започва днес от 9:30 до 17:00 днес в сградата на кметството. То ще се осъществява по именно и според отбелязаните по списък нужди. На 7 август своите ваучери ще получат пострадалите от селата Церова кория,  Габровци и Първовци. Жителите на Дебелец пък ще получат помощта на 8 август, също в кметсвото.  Засегнатите лица от Велико Търново могат да вземат своите ваучери лично от кмета в неговия кабинет на 12 август.

Ваучерите са на обща стойност над 90 000 лева. Те не могат да се осребряват и трябва да бъдат използвани до 1 октомври 2014 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов