Наградиха участнички в конкурса по повод Световната седмица на кърменето (снимки)

Царевград Търнов

07-08-2014, 12:27

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кърменето - печеливша цел за цял живот

3-годишна госпожица изтегли имената на победителките

12 ваучера за пазаруване от верига магазини за бебешки и детски стоки бяха раздадени тази сутрин на официална церемония в Регионалната здравна испекция във Велико Търново.  Печелившите майки бяха определени чрез жребии. В томболата бяха включени имената на участничките в по-рано обявения конкурс по повод Световната седмица на кърменето. Те трябваше да напишат есе в което да споделят своя опит в кърменето и да дадат съвети към бъдещите родилки.  Някои от жените се включиха и със стихотворения.

Организатори на събитието бяха Общината, Регионалната здравна инспекция и Центъра за родители във Велико Търново.

 Наградите бяха осигурени от Община Велико Търново, на обща стойност 150лв – 9 ваучера по 10лв и 3 по 20лв.  5 участнички получиха козметични продукти от българска фирма.

За същественото значение на кърменето напомня Антония Калушкова – акушер и управител на Центъра за родители. Тя каза за Velikotarnovoutre.bg , че е  изключително малък процента на жените, които не могат да кърмят поради физиологични проблеми. Всички останали имат заложено това в себе си като възможност и е изключително важно да се създаде нагласа за кърменето – допълва още тя.  Калушкова е категорична, че нездравословния живот на майката вреди на кърмата. Дори една цигара на ден оказва негативно въздействие.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов