Шест акта получиха търговци от Велико Търново

Новините

08-08-2014, 08:40

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лошата храна може да увреди обонянието

Нарушителите глобени заради нерегистрирани открити обекти в града през юли

Основно вниманието на контролните органи е насочено към временните и сезонните обекти, защото през летните месеци високите температури създават лоши условия за съхраняване на продуктите и храните.
Културните мероприятия в старопрестолния град това лято дават повод на много временни търговски обекти да се появяват и те непрекъснато трябва да бъдат под наблюдение заради опасността от рискова храна.
Директорът на Областната дирекция на БАБХ - д-р Станимир Спасов подчерта, че е важна културата на потребителите. Те трябва задължително да четат етикетите, да са внимателни относно хигиената на обектите, откъдето пазаруват и да не купуват от случайни улични търговци.
"Където е необходимо се извършва дори ежедневен контрол, както по документи, така и физически, правят се лабораторни изследвания. Мисля, че няма опасност и не бива хората да отиват на почивка с нагласата, че там ще консумират развалени храни. Понякога тази опасност е преувеличена. Лично аз не съм мнителен, когато съм на почивка и се храня "навън”, сподели д-р Спасов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов