Последен ден за раздаване на ваучери за пострадалите от наводнението

Днес пострадалите от наводнението ще получат ваучерите си лично от кмета на Велико Търново

Продължава раздаването на ваучери на домакинствата, пострадали от наводнението във Велико Търново. Връчването започна в кметството на Килифарево. Заместник-кметицата Снажана Данева съобщи, че ваучерите общо са 412 на брой. Чрез тях може да бъде получена 7 вида битова техника и 5 вида мебели. Чрез споразумение с фондацията стоките ще могат да бъдат закупени от 7 магазина, като притежателите на ваучери ще имат възможността и правото да избират коя стока от кой от тези магазини да закупят. Ваучерите са поименни и притежават уникални номера. Ще бъдат подписани и подпечатани. Ваучерите не могат да се преотстъпват и не може да се осребряват. Списъци с имената на получилите ги и персоналните им номера ще бъдат предоставени на 7-те магазини, както и на фондацията за да се контролира коректността на разпореждането с тях.

Община Велико Търново е първата, която е успя да създаде стройна организация, позволяваща  на пострадалите от наводнението да получат своите ваучери и да закупят необходимата им техника и обзавеждане за връщане към нормалният ритъм на живот. Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов очаква продължаващата дарителска кампания да набере още средства, които да покрият нуждите на домакинствата, претърпели щети от бедствието. Кметът изказва благодарност на всички, които се включиха в кампанията до момента, засвидетелстваха своята солидарност и реално дадоха приноса си в усилието за възстановяване нормалният ритъм на живот на засегнатите от водното бедствие.

Днес в Община Велико Търново в кабинета на кмета от 9.30 започна раздаването на ваучери и ще продължи  до 17:00 часа. Ваучерите могат да се ползват в периода от 14 август до 1 октомври, като всеки получател на ваучер ще получи списък с магазините, от които може да пазарува. Осигурените ваучери са на обща стойност 90 580 лв. и покриват изцяло заявените нужди от техника и мебели на пострадалите 138 семейства, които са подали заявления за възстановяване на щети. Благодарение на дарителите, отзовали се до момента и Български дарителски форум кметът Даниел Панов изпълни голяма част от ангажимента, поет още в първите дни след бедствието пред хората по отношение на осигуряване на най-необходимите техника и мебели.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)