Жителите на село Вардим обмислят да блокират пътя Свищов-Русе

Животът

13-08-2014, 10:44

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първомайчани негодуват от начина на асфалтиране в селото

Главния път в селото е в плачевно състояние

Двукилометровата отсечка, която се извива през центъра на село Вардим не е ремонтирана от три десетилетия, казват местните. От години е осеяна с дупки с размерите на кратери. При всеки проливен дъжд водата отнася асфалта, а наносите стигат до центъра на селото. Разбитият участък, в комбинация с денонощно преминаващите тежкотоварни камиони по направлението Свищов - Русе, увеличават шума и съсипват къщите на хората. Положението се влошава с всеки изминал ден.

Дупките по улицата стават все по-големите. Това принуждава шофьорите да ги заобикалят и да преминават по тротоара. Местните живеят в постоянен страх, че някой тир ще влезе в дома им. Със свои средства са направили предпазни ограждения.

"Миналия месец имаше земетресение – ние не го усетихме, защото мислехме, че е камион. Над 120-130 камиона денонощно минават по разбитото шосе и хората не са толкова притеснени от движението, колкото от вибрациите, които се получават от преминаването на тежките камиони по разбития път.", разказва жителка на селото.

Други негодуват, че е направен ремонт на шосето за две села, по което няма толкова движение.

От години кметът на селото води кореспонденция с отговорните институции за отпускане на средства за ремонта на републиканския път. Резултатът - отговор, в който се твърди, че участъкът е ремонтиран. Според документацията през месеците април и май са извършено възстановяване на разбитите части на пътя. Жителите на крайдунавското селце обмислят да блокират пътя, ако проблемът им отново остане незабелязан.

                                                                                                                      



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов