Основна цел на габровската областна управа - създаване на условия за устойчиво развитие

Новините

14-08-2014, 13:17

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Областният управител на Габрово направи отчет на работата си

Основната цел на Ръководството на Областна администрация – Габрово е създаване на условия за постигане на устойчиво и балансирано развитие на територията на област Габрово заяви областния управител на Габрово Николай Григоров на отчетна пресконференция.

На първо място – създадохме условия за продължаване на положителните тенденции, стартирани от предишните областни управители – продължихме инициативата „Дързостта да бъдеш първи” и отново издадохме тематични календари с информация за габровската индустрия през годините; организирахме подготовката на честванията „Шипченска епопея”; продължихме сътрудничеството с Информационния център Европа директно - Габрово и Информационния център към Представителството на Европейската комисия в България. Създадохме условия за нормално протичане на Евроизборите и осигурихме постоянно работно място на Районната избирателна комисия в Габрово.“- допълва още той.

Областният управител акцентира върху подкрепата за реализиране на  инфраструктурни проекти на територията на област Габрово: Обход на гр. Габрово – Фаза 1; Път III-552 „Трявна – Габрово“ ; Път III-403 „Севлиево – Малък Вършец“; Ремонт на път III-5006 „Габрово – Узана“, реконструкция на бул. Трети март - през 2014г. е издадено Разрешение за ползване; Път II-44 „Севлиево – Габрово“, обход с. Поповци - окончателното въвеждане в експлоатация на който ще се състои след приключване на отчуждителната процедура в сервитута на пътя, индикативно в средата на 2014г

Особено внимание областната управа е отделила на бедствените ситуации, които не отминаха габровска област. Акцент в доклада са и допустимите социалните програми за насърчаване заетостта и борейки се с младежката безработица. Реализиран е проект "Нов избор – развитие и реализация" по схема "Развитие" на ОП "Развитие на човешките ресурси", както и Регионална програма за заетост и Национална програма "Сигурност" – по която са назначени 155 безработни лица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов