Празникът на Стражица ще премине под мотото “45 години от обявяването за град“

Новините

15-08-2014, 08:11

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Подготвена е забавна и атрактивна програма, в която участие ще вземат много известни личности

Ежегодно празника на град Стражица съвпада с Успение Богородично. Мото на тържестото ще бъде „45 години от обявяването за град“. Организатор е Община Стражица. Подготвена е забавна и атрактивна програма, в която участие ще вземат много известни личности.

Сутринта ще бъде отслужена празнична литургия в храма „Рождество Богородично“. Кметът на града инженер Детелина Борисова ще посрещне официалните гости в администрацията. Градоначалникът ще изнесе слово, след което ще бъдат издигнати знамената. Петима бивши кметове ще бъдат наградени с почетен знак: са Райчо Миленков, Трифон Ралчев, Христо Евтимов, Стефан Славев и Стефан Стефанов.

Ще бъде открита изложба, представяща значими личности и събития за града. Гостите и жителите на града ще могат да разгледат и Третото изложение на местни занаяти „Един занаят, една култура” на централния площад. Вечерта от 20:30 часа ще започне празничен концерт с участието на Графа, Руслан Мъйнов и София Бард, който ще завърши със заря.

В празничната програма, която продължава общо три дена, влизат още футболна среща между ФК „Левски 1986”- Стражица и ФК „Левски”- Лясковец, второ издание на ” Мотошоу- Стражица”, където любителите на адреналина ще гледат дрифтове и високи скорости в индустриалната зона на града, както и концерт на поп-фолк звездата Анелия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов