Скандал с фалшиви голи снимки на общинска служителка от Велико Търново

Новините

15-08-2014, 12:41

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Потърпевшата ще заведе дело за клевета

Фалшиви снимки на гола общинарка от Велико Търново се появиха в интернет и скандалът разтресе кметството в старата столица, предаде вестник "Труд".

Сайтове днес се надпреварваха да публикуват фотосите на кръшна хубавица, която позира само по булченско було и чорапи. Неприличните снимки били качени на официалния сайт на старата столица около обяд на 13 август. Системните администратори незабавно свалили фотосите от страницата, но въпреки това те били копирани.

"Целта е била хиляди търновци и туристи да видят снимките и така да се дискридитират две институции - общинската администрация и общинският съвет. Това е безобразие. Сезирали сме полицията и прокуратурата и искаме да се извърши разследване и да се установи извършителят на злодеянието", коментира председателят на местния парламент Николай Ашиков (ГЕРБ).

Ашиков е категоричен, че дамата от фотографиите не е неговата секретарка Диляна Милева. 25-годишната служителка работи като младши експерт към Общинския съвет от 3 г, а на 1 юни имала сватба.

Името на Диляна Милева не се споменава в интернет-публикациите, но освен снимките е разказана пикантна история. Според сваления пост става дума за отмъщение. И по-конкретно - за изнудване от страна на сватбен фотограф. Двамата се договорили за определена сума, но след това фотографът поискал огромно увеличение на парите. Дамата обаче отказала да му плати разликата и заявила, че ще даде единствено предварително уговорените суми, се твърди в сайтовете.

Диляна Милева заяви пред репортер на "Труд", че е шокирана от случилото се. В 12,30 часа в четвъртък чиновничката имаше уговорена среща с адвокат, с който да се консултира за незабавно завеждане на дело.

"Ще си търся правата по съдебен ред. Не съм аз на въпросните снимки и това е очевидно. Единственото вярно нещо, че наскоро се омъжих и правихме сватба. Ритуалът беше в архитектурния резерват Арбанаси и бяхме наели агенция, която да подготви церемонията.

Има фрапантни разлики между мен и жената от злонамерените фотографии. На тях се вижда дама с черна коса, а аз съм червена. Това не е моето було, а на сватбата бях с чаропогащник, а не с чорапи. Моделът на скандалните снимки е със златни бижута, а аз злато не нося, а и не бях с пръстени. На сватбата бях с ярко червен маникюр. Освен това признавам, нямам такова перфектно тяло", изброява възмутена Диляна Милева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов