Деца откриха човешки труп във водите на река Янтра

Крими

15-08-2014, 14:40

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Труп на мъж изплува под Аспарухов мост

Предполага се, че тялото е на 44-годишния Милен Йорданов, издирван от полицията последните 2 месеца

Деца се натъкнали на части от труп на удавник в река Янтра във Велико Търново, предаде вестник "Труд".

Около 19,30 часа в четвъртък хлапета, които играели край моста в квартал Чолаковци в старата столица, забелязали изхвърлен от водата на брега полуразложен труп. На метри от тялото малчуганите забелязали да се търкаля човешки череп. Децата съобщили на родителите си за потресаващата находка. Близките им незабавно подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени екипи на пожарната и полицията.

Предполага се, че тялото е на 44-годишния Милен Йорданов, който изчезна преди два месеца и половина от великотърновското село Ветринци. Тогава спасители дни наред претърсваха с лодки поречието на Янтра и с полицейски кучета гористите местности около селото, но без резултат.

Милен Йорданов бил видян последно около 17 часа на 19 май от кмета Колю Минков на моста над Янтра в селото. Управникът си помислил, че мъжът чака автобуса, който тръгва в 18 ч за Велико Търново, където живее с родителите си.

"Милен беше берзаботен, но ходеше да помага на момчетата от местната ферма за охлюви край реката. По професия бе инженер", коментира Минков.

След като Милен Йорданов не се появил и на другия ден, фургонът, където нощувал в селото, бил претърсен.Там бил открит портфейл с личната му карта и пари. В помещението били намерени и негови маратонки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов