Отстраниха от длъжност замесените в случая с ДАИ Велико Търново

Предполага се, че служителите ще бъдат уволнени дисциплинарно

Шестимата уличени по случая с "Автомобилна администрация" - Велико Търново са отстранени от длъжност. Това обяви служебният ресорен министър Николина Ангелкова на пресконференция, предаде darik.bg. По думите й в следващите седмици тя и екипът й ще се запознаят със състоянието на предприятията Български държавни железници и Национална компания железопътна инфраструктура.

Ангелкова посочи, че ще се водят и разговори с банките през месец септември, за да се вземе решение как да се стабилизират дружествата. Няма да бъдат толерирани никакви незаконни действия в системата на транспорта, посочи министърът.

„Случая ДАИ Велико Търново - това бе случаят, с който ме занимаха. Веднага възложих комплексна проверка. Към момента тези шестима уличени лица са отстранени от длъжност. Тук искам да заявя, че аз няма да толерирам никакви незаконни действия в системата на транспорта. Очаквам финалния доклад, който ме информираха, че ще бъде на бюрото ми до една седмица. Но информацията, която е вътре, подсказва, че тези служители дисциплинарно ще уволня", уточни служебният министър.

Стабилизационни действия ще има за предприятията БДЖ И НКЖИ, посочи Ангелкова:

„Да не забравяме превозвачите. Наясно съм със ситуацията през последните месеци. Предстои другата седмица среща с всички превозвачи от сектора. Вече сме организирали и със синдикатите, неправителствените организации. Всеки ден провеждам срещи. Вече съм се срещала с всички търговски дружества и предприятия от системата. Анализирам предоставената ми информация и там, където е необходимо, ще правим промени", допълня тя.

Около 2,5 млрд. лв. са изплатени по ОП "Транспорт", което е 63% от бюджета на програмата, посочи Ангелкова. До края на годината няма да има риск от загуба на средства по програмата, коментира тя



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)