Ученици от Свищов заминават на кулинарна практика в Испания

Мисия

20-08-2014, 08:25

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици гостуваха на Евро Инфо центъра

Младежите ще усвояват тънкостите на средиземноморската кухня

Две седмици във Валенсия, Испания ще продължи производствената практика на ученици от паралелка „Ресторантьорство“ на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов.

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов ще си сътрудничи с партньорска организация от Испания за издаването на Europass сертификати на участниците и изпълнение на ECVET процедурите за валидиране и признаване на знания и умения, придобити по време на провеждане на производствения стаж във Валенсия.

Тинейджърите ще работят в реална среда и ще усвоят тънкостите на средиземноморската кухня. Целта на мобилността е разширяване на професионалните знания и умения на ползвателите в производството и обслужването в заведенията за хранене и развлечения с оглед подобряване на личностното им развитие, пригодността им за заетост на европейския пазар на труда и засилване на чуждоезиковите им компетентности. За учениците от целевата група това е първото значимо участие в проект от този вид и първа възможност за излизане в чужбина.

Преди заминаването си за Испания участниците ще преминат специален курс на обучение, включващ езикова, психолого-педагогическа, професионална и културна подготовка. Избраните ресторантьори ще отпътуват в началото на юли 2015 година под ръководството на Ивелина Енчева – учител практическо обучение в гимназията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов