Бизнесмен и Обществен съвет ще подкрепят малките футболисти от СК „Болярчета”

Спорт

21-08-2014, 15:04

Автор:

velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Клубът ще се развие до футболна академия със собствен терен

Обществен съвет в подкрепа на Спортен клуб „Болярчета“ бе създаден във Велико Търново. Това стана по време на спортен празник, на който освен малките футболисти и техните родители, присъстваха над 200 души. Сред гостите бе депутатът от ГЕРБ в 41 и 42 Народно събрание Евгени Стоев, общинските съветници и Деян Хаджийски Камен Алексиев, и бившият шеф на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. На събитието бе представен основният спомоществувател на младия отбор – бизнесменът Петър Христов.

Новосформираният Общественият съвет си е поставил амбициозна цел клубът да прерасне във футболна академия, която да има собствена база. За тази цел  ще се търсят средства и възможности за строеж. Вече има набелязан терен за новия спортен комплекс, предстои да се кандидатства пред Спортното министерство с порект за финансиране.

Благодетелят на „Болярчета”  бизнесменът Петър Христов лично връчи новите екипи на малките футболисти от двата представителни отбора. Петър Христов подчерта, че подкрепата на малките футболисти е част от концепцията на фирмата да стои зад детския спорт и всички дейности, развиващи физически и интелектуално децата на България. 

„Болярчета“  ще изпробват новата си ексипировка още тази събота в Несебър, където ще участват в турнир.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов