Ротарианци дариха многофункционални легла на детската градина в Килифарево

В подкрепа на децата, стресирани от водната стихия, заляла градчето на 19 юни

20 многофункционални легла дариха на ОДЗ „Надежда” в Килифарево от Ротари клуб – Русе, съвместно с великотърновските си колеги.  Заедно с представителите на русенския дистрикт, в Килифарево пристигнаха президентът и пас президентът на Ротари-Велико Търново – д-р Даниел Илиев и Николай Ашиков, секретарят на клуба Димитър Стефанов и церемониалмайсторът Денислав Сираков. Те бяха приветствани от кмета Димитър Събев и директора на Обединеното детско заведение Мариета Петрова. Жестът, бе посрещнат с огромна радост от ръководството на детската градина, сред чиито възпитаници са много деца от пострадали при наводненията семейства. 

Леглата са конструирани така, че лесно да се адаптират към три размера, като започват от метър, а в напълно разгънато състояние дължината достига 2 метра. Подходящи за най-малките, а и за отрасналите възпитаници на ОДЗ „Надежда”, легълцата са окомплектовани със специални подматрачни рамки и матраци. Освен функционални, леглата, които са разработка на „Икеа” са и с много красив дизайн.

Усилията на ръководството и персонала на детската градина, както и на кметството в Килифарево, са насочени към подобряване условията за игра и почивка на децата, стресирани от водното бедствие, обясни кметът Събев. Крайно амортизирани са 20-те легла на най-малката възрастова група в детската градина, така че полученото дарение е истински необходимо, разбраха благодетелите. 

Благодарствен адрес от името на ОДЗ „Надежда” и кметството връчи на дарителите градоначалникът Димитър Събев. „Благодаря от сърце, вие сте добри хора,!”, обърна се към гостите и директорката Мариета Петрова. Вимпели с отличителните знаци на Ротари – Велико Търново пък връчи президентът д-р Илиев на колегите си от Русе.

Със своята 75-годишна история, Великотърновският клуб на Ротари е сред най-старите у нас. „Нашата мисия е да служим на обществото, чрез приятелство”, обясни настоящият му президент д-р Даниел Илиев. Освен, че с лични средства ротарианци помагат на редица каузи, те залагат на това, с примера се и със своя имидж да увличат и други дарители.

Световната организация „Ротари Интернешънал” е консултативен член в ООН, припомни настоящият президент на великотърновската организация д-р Даниел Илиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов