На стойност 83 675 лева са събраните санцкии от РИОСВ - Велико Търново

Габровска фирма е санкционирана с 7 000лв, заради третиране на опасни вещества

През месец юли, експертите на РИОСВ са извършили общо 105 проверки на 101 обекта на територията на Великотърновска и Габровска области. През периода са издадени 32 предписания.

Проверени са 31 обекта, притежаващи разрешителен документ за дейности по третиране на отпадъци, за спазване на поставените в тях условия по изпълнение на изискванията на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите документи към него.

Извършени са 10 комплексни проверки на обекти на територията на двете области за изпълнение на законодателството за чистотата на въздуха, води, отпадъци и химикали. В резултат на проверките са издадени 8  предписания за представяне на допълнителна информация и привеждане на дейността в съответствие с нормативните изисквания.

За съответствието на работата на предприятията/инсталациите с изискванията на условията и сроковете в издадените комплексни разрешителни са извършени четири планови проверки на следните оператори в  гр. Свищов, Велико Търново,  Горна Оряховица , Павликени и с. Бутово. За констатирани несъответствия и на четирите оператора са дадени предписания със съответен срок и отговорник за неговото изпълнение.

Извършени са проверки по 7 сигнала и жалби, постъпили в РИОСВ, след които са предприети необходимите административни мерки.

В резултат на контролната дейност са съставени пет акта – два акта за неизпълнение на дадени предписания от РИОСВ, два акта на фирми за това, че не водят отчетни книги за отпадъците и един акт на дружество за това, че третира отпадъци без необходимото разрешение. Габровска фирма е санкционирана със 7000 лв. за третиране на неопасни отпадъци без регистрационен документ по Закона за управление на отпадъците.

Сумата от събраните санкции и наказателни постановления от РИОСВ за м. юли 2014 г. е в размер на 83675,07 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов