В Областна администрация Велико Търново ще се търси начин за развитие на икономика

Животът

26-08-2014, 14:15

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Областна администрация обсъждат корупцията

Ще се проведе Трети областен форум "Хората - нашия капитал"

Предстои да бъде изработена стратегия във Велико Търново за развитие на икономиката и професионалното образование. Утре в зала 314 на Областна администрация, в 10:00 часа ще се проведе Трети областен форум „Хората – нашия капитал“. В него ще участват държавната администрация, специалисти в сферата на образованието, представители на бизнеса във Велико Търново, синдикатите и неправителствени организации. Инициативата е дело на гражданско движение „Днес“.

Участниците в дискусията ще обсъдят контретни мерки за решаване на проблема с безработицата.Според последните данни на Бюрото по труда във Велико Търново делът на младежката безработица е 15,3 на сто. Над половината от безработните младежи до 29-годишна възраст са без квалификация, а всеки четвърти е с основно и по-ниско образование. 14,5 на сто от безработните младежи се водят продължително безработни, защото не могат да си намерят работа повече от година.

Основната цел на форума е изграждането на обща стратегия между бизнес и образование със съдействието на държавната администрация и с контрола на гражданските организации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов