Кино под открито небе и арт забавления край Янтра обещават от „VT CAN”

Велико Търново Лайф

26-08-2014, 16:40

Снимка:

клуб "Таралеж"

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Ще има айляк-хамак, пикник и плаж зони, а за приятната атмосфера ще се грижат фламенко ритмите на The Flamenco Thief .

Кино под открито небе край река Янтра и артистични забавления организират този петък и събота във Велико Търново сдружение „Идействие”, по-популярни като клуб „Таралеж”.  Организаторите призовават всички любители на изкуството да се съпреживеят емоцията под открито небе, наречена „ VT CAN - cinema, air, nature ”. 
         Артистичното събитие съчетава в себе си различни културни модули. „ VT CAN ” ще се проведе на една от най-атрактивните EASA 2014 локации - Boathouse на улица „Крайбрежна” (в непосредствена близост до БДЖ пансиона ) , разказа Лиляна Георгиева от клуб „Таралеж”. 
      И в двата дни събитието ще стартира в 16.00 часа с творчески работилници за комикси и преобразяване на открити пространства, библиотека на открито, презентации, настолни игри и арт инсталации. Ще бъдат обособени айляк-хамак, пикник и плаж зони, а за приятната атмосфера ще се грижат фламенко ритмите на The Flamenco Thief . 
        Най-атрактивната част от „ VT CAN ” ще започне в 21.00 часа с прожекциите на високо оценени от критиката филми. На 29 август ще се прожектира филмът „България, тази вечна ерес” на режисьора Вал Тодоров, а на следващата вечер публиката ще може да се наслади на испанския филм „Снежанка”. Режисьор на лентата е Пабло Бергери. 
          „VT CAN” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов