Фестивал на домашната ракия и рок музиката в село Ганчовец

Животът

27-08-2014, 09:37

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българските праскови отиват за домашна ракия

Ценителите на домашното пиво ще участват в конкурс за най-добра ракия

Майсторите на домашна ракия ще премерят сили в тазгодишното издание на фестивала на домашната ракия и рок музиката „Ракия-магия“. В село Ганчовец ежегодно се провежда състезанието, което привлича ценителите на огнената вода. Повече от 50 домашни ракии се бъдат оценявани от компетентно жури. Напреварата ще премине в 2 кръга. След първия ще бъдат избрани 10 души, сред които втория ден ще бъде избрани първо, второ и трето място. Голямата награда е буре с ракия – 50 литра. Ще бъдат връчени и други награди, както и грамоти.

В прогрмата участие ще вземат Лоши Петли”, “No Frames”, ВИГ “Жулия”, “Ганчовец Ракия Бенд”, Краси Йорданов и други

На 5.09. точно в 13:00 е официалното откриване на мероприятието. Вечерта на двора на читалището ще започне концерт изненада и начало на конкурса „Хаику за ракията“. За доброто настроение на гостите ще се погрижат и участниците във фолклорната група към читалището.Ще последват изпълнения на „Лоши петли“. Купонът ще продължи до сутринта в кръчмата организатор.

Вторият ден – 6.09. също е наситен с интересни събития. Сутринта в 10:30 ще има масова закуска, а в 12:00 е предвидено барбекю. Организирана е разходка до Дивашката колиба в 13:30 часа. За децата пък е подготвено ателие за рисуване върху речни камъни и гипсови фигурки. Вечерта отново ще бъде наситена с много емоции. В 19:30 започва концерта на ВИГ „Жилуя“. Ще бъдат наградени участниците в ‚Хайку за ракията“. Веднага след това започва концерт на „No frames”. Предвидени са игри и състезания с награди (дартс, надпиване с бира, стрелба, борба).     

Последният ден ще има веселба на мегдана. Отново ще има масова закуска за шампиони – шкембе чорба, таратор, банички, боза, бира.

 

Организаторите канят всички ценители на ракията и гарантират добро настроение!     



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов