Ще кърпят дупките по „ремонтирания” път при Вардим

Царевград Търнов

27-08-2014, 09:59

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мним ремонт на пътя край Вардим - кражба или техническа грешка?

По документи на отсечката е полаган асфалт цели два пъти, в действителност там има дупки като окопи

Представители на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ са били вчера в свищовското село Вардим, за да проверят ремонтиран ли е пътя там, или не. По документи на отсечката е полаган асфалт цели 2 пъти. В действителност обаче там зеят дупки като окопи.

Както velikotarnovoutre.bg писа, местните хора бяха изумени от официален отговор, адресиран до кметицата Сенка Добрева, в който се твърди, че пътят е изряден. Писмото е в отговор на многократните сигнали и молби за ремонт на отсечката, по която трафикът е много натоварен.

Решена да не остави нещата така, неотдавна Добрева събрала подписка сред местните хора и тръгнала по институциите. И днес  тя не скри възмущението си от поведението на областния управител Георги Рачев, който се отнесъл с нея пренебрежително и грубо, и неглижирал този наистина скандален случай.

След  намесата на медиите обаче институциите все пак се задвижиха. Прокуратурата пък се самосезира и проверката вече е разпоредена на обвинителите в Свищов.

При вчерашното си посещение във Вардим представителите на АПИ обещали на местните хора, че „ще опитат със скромния си бюджет да закърпят дупките”, разказа Сенка Добрева.

В инвестиционната програма на Областно пътно управление-Русе фигурират отпуснати 1.35 млн лв за ремонт на 12 километрова отсечка от пътя Бяла-Ценово до Вардим, открила е кметицата Сенка Добрева. Откраднати ли са тези пари и кой е виновен за това, предстои да разнищи прокуратурата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов