Професори по философия откриват рок феста в село Миндя

Велико Търново Лайф

27-08-2014, 14:22

Снимка:

Виктор Иванов

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Село прави уникален рок фест

Трескава подготовка за "Миндя рок фест 2014"

Участниците спят на палатки пред селските къщи

Професори по философия от Софийския университет ще свирят рок на фестивал в село Миндя. Преподавателите, които преди 40 години са имали младежка рок група, сега са се събрали отново и ще свирят пред публика на мегдана в селото. 15 рок и метъл банди ще участват в шестото издание на „Миндя рок фест", което започва на  28 и ще продължи до 30 август във великотърновското село. Ще се изявят не само местни групи, но и големи рока банди, а тази година за първи път пристигат и чуждестранни групи от Турция и Сърбия.

В първия ден на феста ученически и любителски състави ще се състезават за голямата награда на журито - запис на сингъл и неговата промоция. Победител миналата година стана великотърновската банда “Пауър Слейв”, която сега ще бъде хедлайнер в първата вечер, обяви политологът Евгений Дайнов, който е основен двигател на феста. Той е част от фондацията “Миндя рок фест” и се слави като най-известният жител на селото. От 30 години Дайнов се подвизава в рок група "Магистри" като китарист, композитор и текстописец. Бандата и тази година ще забие на фестивалната сцена в Миндя.

Начало на програмата в четвъртък ще даде любителската група “Рестарт” съставено от професори философи.  На сцената в първия ден ще свирят още ученически банди от Разград и София.

Фестивалът ще бъде официално открит в петък от 18,00 часа с традиционно слово на кмета и изпълнение на местния ансамбъл "Веселина". Известната група „Хоризонт” ще открие концертната програма. След тях на сцената ще се качат няколко нови хевиметъл банди от София и Варна. Хедлайнер в петъчната вечер е групата „Рич Къмпани" на Румен Антонов, най-известният учител по китара в България.

В последния ден на феста ще забият групите „Магистри” и „Блустрафик". След тях ще излязат гостите от Истанбул „Атлас” и сръбската банда „Котън Пикърс” от Белград. По традиция фестът ще закрие Васко Кръпката с обичайния хор от деца и китаристи. 
Входът за концертите е безплатен. Фестивалът се организира от фондация "Миндя рок фест" с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е подпомогнато и от спонсори и дарители.

Организаторите на фестивала го определят като най-големият безплатен музикален лайв форум в България. Публиката вечер достига до 2000 хил души, а участниците спят на палатки или в кметството. Селския двор пред къщата на Евгений Дайнов също се превръща в палатков лагер за рок бандите.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов