Първа награда на "Жреци на музите" за малките певци от Търговище

Талантливите изпълнители от фолклорен ансамбъл "Шарено герданаче" от гр. Търговище станаха първите носители на новоучредения приз на Международния младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите". Фестивалът събра за осми пореден път в Царево млади творци от пет държави и от цяла България за истински празник на изкуствата. За първи път тази година всички участници ще получат специален приз, който ще ги приобщава към голямото семейство на "Жреци на музите". Първи го получиха участниците от фолклорен ансамбъл "Шарено герданче", които с концерта си в Ахтопол приключиха участието си на тазгодишното издание. Връчи го арт директорът на фестивала Георги Врабчев, а публиката дълго аплодира изпълненията на талантливите певци от Търговище. Изви се и пъстро хоро, на което се хванаха участниците и зрителите.
На концерта в Ахтопол се изявиха и талантливите танцьори от ансамбъл „Ромбана“ от Ямбол, фолклорна формация „Гергана“ към читалище „Борба 1896 г.“ от гр. Кнежа и формация „Пулс“ от Разград , брейкърите от Танцова формация „The Lunatixx“ от Казанлък и формация „Етна“ от Горна Оряховица, мажоретките от читалище „Борба 1896 г.“ от Кнежа и театралите от формация "ТЕМП" от Враца. Красиви моделки показаха телата си като истински произведения на изкуството, изрисувани от художника Пламен Бачваров. А младите актьори от Театрална формация "Мускетарите" от ОДК - Перник развеселиха публиката с колоритен граовски хумор.
Фестивалът "Жреци на музите" продължава до 30 август с концерти на различни сцени в южните ни курорти и тетрални вечери на открито във Ваканционно селище "Лозенец".
Фотограф: Яна Иванова



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов