„Евросапиенс – една изложба с история” в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019

Официалното откриване на изложбата е на 2 септември от 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” – Велико Търново

 Музеят „Дом на хумора и сатирата” – Габрово се мести за кратко във Велико Търново с изложбата „Евросапиенс – една изложба с история”. Тематичната колекция ще гостува през месец септемви в старата столица с част от музейния художествен фонд „Хумор на народите”. Пред великотърновци ще бъдат представя 75 карикатури на 24 утвърдени български творци на хумористичното изкуство. 
       Вече пет години колекцията шества по изложбените зали в страната и чужбина и навсякъде е посрещната с огромен интерес, защото е актуална и критична, представя наболели проблеми, поставя неудобни въпроси, предизвиква усмивки и предразполага към размисъл. 
      Гражданите и гостите на Велико Търново имат възможността да се приобщят към авторовите послания, да опознаят днешна Европа и да открият мястото на България в нея по един непринуден и приятен начин – чрез усмивките в колекцията „Евросапиенс”. 
   Официалното откриване на изложбата е на 2 септември от 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” – Велико Търново. Събитието е израз на подкрепата на Община Габрово във финалната битка за Европейска столица на културата 2019, в която Велико Търново е един от претендентите. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов