С 4.5 милиона обновяват цял квартал

Парите

29-08-2014, 06:44

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Габрово представят проект за нова градска среда

Жителите ще се радват на спортни и детски площадки, фитнес, игрище за бадминтон, площадка за тенис

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев даде началото строително-ремонтните работи в ж. к. „Червен бряг” по проект, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.

    В квартала ще бъдат изградени пет детски площадки, две площадки за фитнес на открито, едно многофункционално спортно игрище, едно игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса,  квартална велоалейна мрежа. Ще се извърши озеленяване, ще се монтира автоматична поливна система за всички озеленени площи, ще бъдат поставени беседки, градско обзавеждане, кошчета за отпадъци, питейни фонтани. По проекта ще бъде рехабилитирана голяма част от уличната и автоалейната мрежа в квартала, в това число и тротоарните настилки, с всичко необходимо за осигуряване на общодостъпна среда.

    Пътната връзка между ул. „Васил Левски” и „Стратеш” ще се укрепи чрез изграждане на подпорни стени, ще бъде реконструирано пътното платно, ще се постави улично осветление. По този начин ще се подобри транспортният достъп до „Стратеш” и Ловешката средновековната крепост с връзка с вече ремонтираната ул. „Мадара“ по проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч”, също финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Общата стойност е на стойност 4 583 153 лв. с ДДС.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов