АБВ регистрираха листата си в РИК Стара Загора

11 са кандидатите за народни представители

С решение № 018 - НС/28.08.2014 г. на Районната избирателна комисия - Стара Загора, е регистрирана листата на КП АБВ за 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район. В листата са включени 11 кандидати за депутати от АБВ. Ето пълната листа с кратко представяне на всеки един кандидат народен представител.
1. Проф. Иван Станков
Проф. Станков на 65 години, зооинженер, възпитаник на Селскостопанската академия. От 1983 г. е доктор, от 1999 г. е доктор на селскостопанските науки от Аграрния факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Дългогодишен преподавател и учен в катедрата „Животновъдство-преживни животни и млекарство” при Аграрния факултет на Тракийския университет, където последователно придобива научните звания асистент, старши асистент, главен асистент, доцент и професор (2001). В периода 1990-1997 г. е заместник-декан на Аграрния факултет при Тракийския университет, а от 1999 г. до 2007 г. е декан. Ръководител е на катедра „Животновъдство-преживни животни и млекарство”, а от 2007 г. е ректор на Тракийския университет, гр. Стара Загора. Специализирал е в Аграрния колеж „Харпър Адамс” в Ню Порт, Англия (1995) и в Университета в Дижон, Франция (1996). Има повече от 200 научни трудове, учебници, ръководства и справочници в областта на проучването на икономическите фактори и общите проблеми на животновъдното производство, качествените признаци на продуктите от овцевъдството и козевъдството и други. Членува в Съвета на ректорите на висшите училища в България и в Балканската федерация по животновъдство, в УС на Селскостопанската академия и други. Член е на Консултативния съвет към Министерството на земеделието и храните и на Контролния съвет на Национален млечен борд. Министър на земеделието в служебното правителство на Марин Райков.
2. Д-р Фани Михайлова
На 39 години, завършила е СУ „Св. Климент Охридски”, доктор по специална педагогика. Работила е в Тракийския университет и Държавната агенция за закрила на детето. Участва редовно в конференции, научни сесии и програми свързани с работа с деца със специални потребности и техните родители и в разработването на проекти по програми за закрила и развитие на детето. Има опит в работата по международни проекти и програми. Сега работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски” – Стара Загора. Владее английски и руски език.
3. Инж. Мария Славова
На 30 години, магистър по специалността „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда” от Техническия университет – Варна. Работила е като експерт „Управление на производствени и опасни отпадъци” в РИОСВ – Стара Загора. Председател е на СНЦ „Младежки центързаразвитие – Взамопомощ”. Член е на УС на Национален младежки форум – България. Координатор на Европейската доброволческа служба по младежки инициативи и младежки обмени по европейските проекти. Владее английски език.
4. Светлозар Димов 
На 40 години, с две висши образования – икономика и екология. Работил е като еколог в община Стара Загора. Сега е ръководител „Проекти” в Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Владее английски език. Семеен, с две деца.
5. Д-р Севдалина Тодорова
На 31 години, завършила е Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Има специалност „обща медицина”, асистент и докторант в катедра „Очни болести и обща медицина” в Медицинския факултет на Тракийския университет. Владее английски език.
6. Милен Вълканов
На 28 години, завършил е бизнесикономика в Тракийския университет в Стара Загора. Работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, отдел „Маркетинг и реклама”. Лекоатлет, 11 пъти републикански шампион на България по лека атлетика – бягане с препятствия. През 2007 и 2008 г. е избран за Спортист на годината на Стара Загора, единственият печелил този приз два пъти.
7. Искра Георгиева
На 41 години. Завършила е социални дейности в ЮЗУ „Неофит Рилски” и магистратура по публична администрация в ТУ – Габрово. Директор на Общинския център за култура „Нончо Воденичаров” в Раднево. Носител на наградата „Магда Петканова” за 2013 г. за принос в духовното развитие на Раднево и общината. Автор на 5 стихосбирки и пиеса за деца, сценарист и режисьор на тематични спектакли и концерти. Владее английски и руски език. Семейна, с две деца.
8. Христо Гъчев
На 44 години, завършил Тракийския университет в Стара Загора, специалност зооинженерство, собственик и управител на "Фармтехнолоджи" ЕООД – фирма, занимаваща се с доставка и монтаж на доилни технологии и съоръжения за съхранение на мляко и млечни продукти, Владее отлично немски и руски език, семеен, с две деца.
9. Десислава Желева
На 29 години, завършила е Икономическия университет във Варна,магистър по строително предприемачество. Работи като специалист по маркетинг в консултантска фирма. Владее немски език. Член и говорител на общинското ръководство на АБВ – Казанлък.
10. Д-р Живко Желязков
На 49 години, завършил е медицина, има специалност обща и детска хирургия и магистратура по здравен мениджмънт. Работи в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” (Универеситетска) като ординатор-хирург. Бил е зам.-директор по медицинската дейност. Владее английски и руски език. Семеен.
11. Мирена Тонева
На 29 години, завършила е право във ВТУ „Св.Св Кирил и Методий”. Била е член на Младежкия общински съвет в Стара Загора. От август 2011 г. е адвокат. Владее английски и руски език.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов