"С вяра в доброто" стартира кампания за събиране на учебни пособия за бедни деца

Дарение се приемат в офиса на сдружението

Доброволците от сдружението „С вяра в доброто“ от Горна Оряховица започнаха кампания за събиране на ученически пособия за деца, чиито семейства нямат възможност за закупуването им. Даренията се приемат в офиса на организацията в железничарския град читалище „Напредък – вторият етаж.

Тази кампания се организира за втори пореден път. През 2013-та инициативата премина добре. Бяха събрани много тетрадки, моливи, химикали, боички и други учебни пособия. От сдружението се надяват тази година кампанията да бъде още по-успешна.

Младежите от „С вяра в доброто“ използват списъци на дирекцията за социално подпомагане. По този начин успяват да открият нуждаещите се бедни ученици, на които родителите са безработни или пък с един родител. Семействата са били затруднени да изпратят децата си на училище, тъй като нямат пари за ученически пособия.

И тази учебна година сдружението ще осигури купони за безплатни закуски на социално слаби деца. Три баничарници в Горна Оряховица са се включили безвъзмездно в каузата на „достойните българи“. Младежите разширяват обхвата, като закуски ще се предоставят и на болни по домовете, които живеят сами и са на инвалидни колички. Една от тях е младата жена Красимира Ботанакова, която от три месеца е без ток заради неплатени сметки. За дълговете са необходими 500 лв. Красимира страда от множенствена склероза.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов