Съдът избави търновски квартал от тормоза на психично болен мъж

Принудително въдворяват в лудница 39-годишния Пламен

Дело за принудително въдворяване в психиатрично заведение мина във Великотърновския районен съд. Като резултат от това 39-годишният Пламен Попов от старата столица ще бъде прибран за продължителен период, а в момента е под наблюдението на великотърновски специалисти. Това стана след дългогодишни молби, сигнали и жалби, които съкварталците на младия мъж са подавали към съответните институции.   

Пламен, който бил съвсем обикновено момче, се променил преди около 10 години. С времето нещата се влошавали и постепенно той се превърнал в непоносимо за съседите си бреме. Мъжът, който е с параноидна шизофрения, нападал деца и майки, ритал вратите на съседи, гонел жени по входовете, денонощно крещял из квартала, заплашително размахвал брадва. От апартамента му на улица „Плиска” неспирно долитали неговите крясъци. В „светлите” си периоди пък слушал класическа музика с оглушителни децибели.  В гаража си Пламен демонстративно точел огромни ножове. Никой в близост до жилището на болния мъж не можел да разчита на нормално ежедневие, разказаха съкварталци.

Поредната жалба, придружена с подписка от съседите най-сетне довела до насрочване на дело и съдебно определение. Пламен Павлов,  който имал служебен защитник, е отведен по законовия ред във великотърновския психодиспансер. Предстои, след назначената лекарска експертиза, да се проведе ново съдебно заседание, в което да бъде определено къде и колко продължително ще се лекува лудият от улица „Плиска” №4. Съседите му, които в момента изпитват облегчение, се питат за сасъв период Пламен ще бъде прибран и какво ли ще се случи, ако след 3 или 6 месеца Пламен се върне в жилището си.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)