Автомагистрала „Хемус“ ще е приоритет за ГЕРБ при следващо управление

Царевград Търнов

30-08-2014, 22:00

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стотици жители на Килифарево разговаряха с Цветан Цветанов

Почистването на речните корита - друг акцент в работата, обясни в Килифарево Цветан Цветанов

Приоритет за ГЕРБ ще бъде изграждането на Автомагистрала „Хемус”, категоричен бе Цветан Цветанов пред velikotarnovoutre.bg, при посещението си в град Килифарево. По думите на Цветанов това, което ще се постарае евентуалното бъдещо правителство на ГЕРБ ще е да възстанови отново възможността да се използват европейски средства, а където е невъзможно ще се търсят средства от републиканския бюджет. Той обясни, че категоричното развитие на региона и цяла Северозападна България е точно в изграждането на АМ „Хемус”. Ако тази връзка бъде осъществена, пред бизнеса стоят добри перспективи. Образование, земеделие и култура ще бъдат също основни приоритети в изготвяне и реализиране на реформите, посочи Цветанов.

Сред най-важните неща, по които ГЕРБ ще работи е осигуряване на средства за изчистването на речните корита. „Много са натрупаните проблеми, а бюджетните средства не са неограничени и трябва да има извеждане на основни приоритети. Когато сме в Килифарево не можем да не говорим за превантивната дейност и да ограничим последствията от подобни природни бедствия”, заяви Цветанов.

Именно това обсъжда Цветан Цветанов на среща с кмета на Килифарево Димитър Събев и с кмета на община Велико Търново Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов