Синхрон между образование и бизнес - ключ за преодоляване на младежката безработица

Мисия

30-08-2014, 22:58

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Младите трябва да виждат своята перспектива, убеден е Цветан Цветанов

В събота зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пристигна в град Килифарево от Варна, където се състоя Деветия летен университет на МГЕРБ. Там членове на младежките структури на ГЕРБ от цялата страна обсъждаха важните теми на деня, обясни Цветанов. „Младите трябва да виждат своята перспектива. Едно стабилно правителство ще създаде по-добри условия за тях да останат в България и да осигурят своята лична и професионална реализация”, посочи той.

Относно проблема с младежката безработица, той обясни, че ще бъдат следвани мерките, залегнали в европейските икономически документи. „За разрешаването на този проблем е нужен пълен интегритет между средното и висше образование, но така също и с бизнеса, и тези предприятия, които могат да осигурят реални работни места”, заяви още Цветанов.

Той бе категоричен, че трябва да се подкрепя развитието на туризма, който осигурява 15-16% от брутния вътрешен продукт на страната. „Знаете, че в сектор „Туризъм” основните работни места са заети от млади хора, а за доброто развитие на туризма е необходима добра инфраструктура. Туризъм трябва да се развива не само по Черноморието. Имаме културен туризъм, а старопрестолния Велико Търново може да предложи много в тази насока”, добави Цветан Цветанов.

ПП ГЕРБ е единствената партия, която има реален политически живот и изградени структури, каза още в Килифарево Цветан Цветанов. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов