Велико Търново и Бурса партньори в сферите на културата и туризма

Велико Търново Лайф

31-08-2014, 15:40

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Велико Търново ще се бори за приза „Селище – пазител на традициите 2014“

В края на годината предстои обмен на фолклорни състави от двата региона

Община Велико Търново ще обменя опит в областта на културата и туризма с Бурса. Това стана ясно след официално двудневно посещение на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов в турския град през изминалата седмица.

Официална делегация от общината, водена от кмета Даниел Панов посети град Бурса. В нея бяха включени още общински съветници от Великотърновски общински съвет. Посещението се осъществи по покана на кмета на град Бурса – Реджеп Алтепе и се инициира след като представители на град Бурса взеха участие в тазгодишното издание на форума „ Културен туризъм 2014” през април във Велико Търново.

Кметът Даниел Панов и кметът на град Бурса Реджеп Алтепе стартираха двустранните отношения между двата града отбелязвайки сфери за сътрудничество, в които има най-голям потенциал. Популяризирането на двата града ще е началото на партньорството. В тази връзка предстои още в края на тази година да стартира обмен на фолклорни състави, организиране на журналистически турове, обмяна на опит между туроператорски фирми от двата региона и запознаване на представители на бизнеса от двата града.

Бурса е стара столица на Турция. Градът се намира в Северозападна Турция,известен е с културните си атракции, исторически забележителности и красиво поддържаните зелени площи.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)