Професор Пенчо Пенчев е вторият в листата на ГЕРБ, след водача Цветанов

Цветан Цветанов представи във Велико Търново кандидатите за 4 МИР и заяви, че хората в листите са националният отбор на ГЕРБ

Втори, след водача Цветан Цветанов в листата на ГЕРБ за Великотърновски избирателен район е университетският преподавател и ексобластен управител проф. Пенчо Пенчев, стана ясно на пресконференция във Велико Търново. Лично председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветанов, заедно с областния координатор на партията Даниел Панов представиха 16-те имена в листата, която в петък е била регистрирана в РИК.

На трето и четвърто място са депутатите от две поредни Народни събрания Евгени Стоев и Мирослав Петков. Пети е областният младежки лидер и общински съветник в старата столица Деян Хаджийски, следван от свищовския ветеринарен лекар д-р Кристиян Кирилов. Доц. Д-р Любомира Попова – университетски перподавател и бивш зам.-областен управител е следващата. След нея се нареждат шефът на ДКЦ и Втора хирургия в областната болница д-р Николен Стойнов, икономистът Росен Иванов, Станислава Стоянова, която е в националното ръководство на МГЕРБ, проф. д-р Михаил Харалампиев, административният секретар на община Горна Оряховица Клавдия Ганчева, счетоводителят на РИОСВ Марияна Чалъкова, младият спортен експерт Георги Давидов, директорът на професионалната гимназия по електротехника Нели Николова и политологът Венцислав Георгиев от МГЕРБ – Павликени.

„Това са хора с отлични биографии, с компетенции, с безукорна репутация и с вече изграден авторитет. Предвид положението, в което се намира държавата - след поредно управление на тройна коалиция, логично е, че в листата преобладават икономисти. В съзвучие с приоритети на ГЕРБ  за развитие на образованието, сме заложили на авторитетни университетски преподаватели и педагози. Много залагаме на младите хора и това личи от факта, че трима души в листата са под 30 години“, каза при представянето областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов.

Всичките 480 кандидати за народни представители в страната са националният отбор на ГЕРБ, заяви председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. Той обяви, че по-голямата част от листите в страната са вече регистрирани, предстои това да стане в още 6-7 области.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов