Цветан Цветанов: Невъзможно е ГЕРБ да влезе в коалиция с БСП или ДПС

70% избирателна активност ще гарантира най-ценното в демокрацията - максимално обективно представителство на хората

Невъзможно е ГЕРБ да влезе в коалиция с ДПС или БСП. По-естествени партньори при бъдещо управление са от Реформаторския блок, които също са част от семейството на ЕНП. ГЕРБ обаче ще търси широка парламентарна подкрепа, представяйки програмата си по секторните политики, заяви на пресконференция във Велико Търново Цветан Цветанов, който е водач на листата на ГЕРБ за региона.

Сред основните приоритети в бъдещото управление на ГЕРБ, освен инфраструктурата, ам.-председателят на ГЕРБ подчерта развитие на образованието и връщането на европейското финансиране. „32 млрд лева дава Европа на България. Заради правителството на Орешарски обаче ще трябва да наваксваме забавянето и неподписването на споразумение с Европейската комисия, което трябваше да се случи през 2013 г. По тази причина 2014 и 2015 ще са нулеви години и най-потърпевши ще са общините. В момента стоят блокирани проекти“, обясни Цветан Цветанов.

Пред медиите Цветанов коментира миналогодишната манипулация с „фалшивите“ бюлетини от печатницата в Костинброд и заяви, че ГЕРБ категорично ще води градивна кампания, „очи в очи“. „Няма да отговорим на агресията с агресия и ще се стремим да разясняваме максимално нашите програми и приоритети“. Случаят „Костинброд“ е свършил работа, като е разколебал българските граждани да гласуват, изрази мнение Цветанов. Най-важното сега, според него, е високата избирателна активност. Ако тя стигне 70% ще е постигнато най-ценното в демокрацията – максимално обективно парламентарно представителство на хората.

Когато през 2009 година ГЕРБ състави правителство, доверието към България е било под санитарния минимум. „През 2013 вече стояхме много добре,, припомни зам.-председателят на ГЕРБ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов