Кметът Даниел Панов откри спортната учебна година във Велико Търново

Животът

01-09-2014, 10:33

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха монумент в центъра на Килифарево

"На добър час!" пожелаха на децата кметът, народни представители, спортисти и почетни граждани

Гости на официалната церемония по откриване на спортната учебна година в Спортното училище във Велико Търново бяха кметът Даниел Панов, народните представители Евгени Стоев и Мариана Бояджиева, началник регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева, училищни директори, спортни деятели и почетни граждани на старата столица.

Директорът на Спортното училище Снежина Михова заяви, че се надява на държавна политика в сферата на образованието и спорта, която да поощри таланта на децата и труда на техните треньори. Тя припомни успехите на учениците в хандбала, конния спорт, свободната борба, леката атлектика, художествената гимнастика и футбола.

„Преди 3 години имахме възможността да отворим затворените врати на спортното училище и днес да се радваме на успеха му“- каза кмета Панов. Той посъветва децата да бъдат упорити и дисциплинирани, защото според него това е пътя към спортните върхове. „Ролята на Общината е да обновява спортните площадки и зали, за да може децата да развиват своите спортни умения“-допълни още градоначалника.

Началникът на регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева съобщи, че резултатите на подрастващи от Спорното училище след миналогодишното външно оценяване след 7 клас са отлични, близки до тези на най-силните великотърновски училища. Тя поздрави децата за усилията, които са положили, за да се подготвят за „малките матури“ наред с тежките спортни тренировки.

В празничната програма бяха представени и някои от талантите на учениците. Съчетание с бухалки представи Елмира Камушева, а с обръч – Анна Чалъкова. Шестокласници поздравиха присъстващите с „Детство мое“. Учебната година в Спорното училище започна с песни и усмивки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов