С кукли по високи от публиката играят "Красавицата и звяра"

Велико Търново Лайф

01-09-2014, 16:19

Снимка:

община Габрово

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Роми стават актьори във филмовия разказ за едно възмъжаване „Джанго“

Габровските актьори репетират от един месец

Кукли, колкото човешки бой, ще „оживеят“ пред детската публика в класическа приказка "Красавицата и звяра"на мадам дьо Вилньов, станала популярна във Франция преди повече от 250 години.

Екипът от театрали репетира от един месец за представлението, чиято премиера се очаква да е в края на септември. Режисьорът Теодора Попова ще предложи на детската публика един класически прочит на историята, разказана на достъпен за малчуганите език със запомняща се музика на Георги Гарчов. Декорите и куклите са огромни размери, а „Красавицата” - доста по-различна от тази, която сме свикнали да виждаме във филма на „Дисни”.

Куклите, ще се окажат по-високи от децата. Изпитанието за главната героиня е да открие красотата в трептящото сърце на един много плашещ мъж.

„От доста години съм в Габровския куклен театър, но за първи път правим толкова мащабна сценография”, казва Наталия Гочева, която работи по визията на спектакъла. Идеята на екипа е чрез огледалата на сцената и образите, които те отразяват, да провокират зрителите да развихрят фантазията си. „Огледалните отражения имат своето послание към публиката”, споделя в аванс сценографът. 

Куклите от сцената ще разкрият на децата една смислена история, като ролята на разказвача е избегната, добавя още за хрумванията си режисьорът Теодора Попова. По думите и това се постига с професионалисти, за което благодари на Кукления театър.  

Актьорите, които играят в представлението са Десислава Чардаклиева, Ивет Сотирова и Стоян Дойчев – носител на наградата „Сивина” за 2014 година за млад актьор – куклар.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов