Габрово с фестивал на хартиените фенери

Животът

02-09-2014, 14:34

Снимка:

община Габрово

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Панаир на занаятите подготвят в "Етъра" край Габрово

Желаещите да се включат могат да си донесат хартиен фенер или просто да се любуват на гледката

Фестивал на хартиените фенери, ще се проведе в Габрово. Тази година светещите фенери ще се издигнат над града на знаменателната за България дата - 6 септември, ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, казват от общината. събитието е с начален час  20:30 ч.

Желаещите да се включат могат да си донесат хартиен фенер или просто да се любуват на гледката.

Малко след като слънцето се скрие, стотиците участници в инициативата пускат във въздуха своите летящи фенери и само след минути небето е обсипано с множество светещи обекти. Вълшебната гледка високо над главите на хората, красивата музика за фон и невероятното огнено изпълнение на група FIMSсъздават чувство за специфична атмосфера, в която изпъкват характерът на града, ангажираността на неговите жители и културните традиции на целия регион.

Авторите на идеята за фестивала - Антослав Илиев и Венци Ангелов, заедно с техни приятели, за първи път организират събитието през 2011 г. Целта им е да създадат нещо уникално, което да разчупи еднообразното ежедневие в града. Младите габровци имат амбицията да превърнат тази малка инициатива в местна традиция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов