25 партии и коалиции регистрираха листи в РИК

Новините

03-09-2014, 13:10

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ с номер 9 на бюлетината за предсрочните избори

Пълният състав на листите е публикуван на сайта на ЦИК и вече е изпратен до комисията за проверка на досиетата

 25-те партии и коалиции, регистрирани в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, вече са регистрирани с кандидатски листи в РИК - Велико Търново, съобщи председателят на комисията Десислава Йонкова. Срокът за регистрация на листите изтече снощи. Първи са вписали листата си от ДПС, а последни са регистрирани от НДСВ.

Политическите партии ДПС, ГЕРБ и „Нова алтернатива” и коалициите „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”, „БСП - лява България”, „Десните” и „България без цензура” издигат по 16 кандидат-депутати. Листа с двама кандидати представя ПП „Социалдемократическа партия”, а ПП „Общество за нова България” и ПП „Нова сила” имат по един кандидат за народен представител.

Пълният състав на листите е публикуван на сайта на ЦИК и вече е изпратен до комисията за проверка на досиетата за установяване на съпричастност на регистрираните кандидати с бивши репресионни органи. На нито една партия и коалиция не се е наложило да бъде даван срок за отстраняване на нередовност в документите.

4 септември е крайният срок, в който кметовете трябва да внесат в РИК предложения за състава на секционните избирателни комисии. На този етап единствено Община Велико Търново е регистрирала членовете на своите 137 СИК. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов