Кандидат-депутати от Великотърновския регион ще подпишат споразумение за политическа толерантност

Мисия

03-09-2014, 14:17

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сова Харис: ГЕРБ води с 12 пункта пред БСП

Споразумението задължава политиците да проявят толерантност и да гарантират честни избори

Гражданското движение за национално единство и спасение “ДНЕС” инициира споразумение между всички великотърновски политици за политическа толерантност и почтеност. Чрез него водачите на листите публично обещават, че няма да използват нечестни методи за спечелване на симпатии по време на кампанията. Те ще бъдат задължени да избягват компрометиращи удари под кръстта и черен пиар. Друга важна клауза е прозрачността по отношение на финансирането на кампанията.

В споразумението между кандидат-депутатите от Великотърновския избрателен район присъстват и клаузи свързани с категоричната забрана за оказване на натиск върху съда и изборната администрация. Купуването и продаването на гласове е табу.

Поставяйки подписа си под споразумението, водачите на листи ще дадат ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната кампания. Освен това по този начин обещават да направят всичко възможно изборите в България да се провеждат прозрачно, толерантно и законосъобразно

Подписването на споразумението ще се проведе на 8 септември от 11 часа в грандхотел “Янтра”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов