Ще снимат първия "щастлив" клип за Габрово

Община Габрово кани всички, които обичат и умеят да танцуват да се включат

Габрово търси своите най-щастливи танцуващи жители за заснемане на най-щастливият късометражен клип за града. От Общината алерират към всички хореографи, танцови, спортни и театрални формации, както и към индивидуални участници, които умеят и обичат да танцуват да се престрашат да изпратят заявка за участие. Няма възрастови или други ограничения. Търсят се млади и възрастни, родители с деца, ученици, студенти, хора на изкуството, накратко – щастливи габровци. Възрастта не е от значение. Стилът на танците е свободен.

Желаещите ще участват в заснимането на „най-щастливия“ късометражен клип за Габрово по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), в който вече са създадени 1950 видеоклипове от над 150 страни.

Желаещите формации и индивидуални участници могат да изпратят заявка за участие на електронната поща editor@gabrovodaily.info. Снимките ще се проведат в края на септември – началото на октомври. Клипът ще е изпълнен с положителна енергия и ще бъде заснет по улиците и на най-популярните места в Габрово, а освен града главни действащи лица в него ще бъдат усмихнатите, танцуващи габровци.

Целта на видеофилма е чрез универсалния език на музиката да се популяризира Габрово като туристически град. В края на проекта клипът ще бъде качен в интернет и по този начин се очаква бързо да се разпространи и да се превърне в новата позитивна видео-картичка за Габрово, която не се нуждае от превод.

Организаторите създават и специален хаштаг #happygabrovo, с който ще бъдат обозначавани всички публикации, видеоклипове и фотографии в социалната мрежа Facebook, свързани с проекта.

Всеки желаещ може да се включи и във фотоконкурса „Щастливо Габрово“. Любителите на фотографията са предизвикани да разкрият в кадри щастливата страна на Габрово и габровци. Снимки може да се изпращат до 15 септември на имейл адрес editor@gabrovodaily.info. Авторите на най-атрактивните фотоси ще бъдат поканени да се включат в снимките на най-щастливия габровски клип.

Инициативата е по проекта „Българският МанчестАРТ – модул „Фабрика за щастие“ на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура, Община Габрово. Партньор на проекта е информационният сайт „Габрово Daily“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов