Кметът на Трявна подписа три договора за един ден

Новините

04-09-2014, 17:01

Снимка:

община Трявна

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови съдове за смет в Трявна

Доставят оборудване за интернет чрез сателит за кметството в с. Станчов хан

Кметът на Община Трявна инж. Драгомир Николов подписа три договора по проект ”Изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети за гражданите и бизнеса в община Трявна”По единият от договорите с изпълнител: „ХЕРАЛД“ ООД – гр. ГАБРОВО

ще бъдат обзаведени 11 помещения, от които 3 са в сградата на Община Трявна към съществуващия център за услуги и информация на гражданите.  Едно от помещенията ще е в гр. Плачковци, а 7 ще са в селата, за ползване от кметските наместници.

По вторият договор с изпълнител: „ВИСАТ“ ЕООД – гр. СОФИЯ ще бъде извършена доставка и монтаж на комуникационно оборудване за доставка на интернет  чрез сателит. То е предвидена за офиса на кметския наместник в с. Станчов хан,  както и за мобилния център. Третият договор с изпълнител: „ИМЕОН СОФТУЕР“ ООД – гр. СОФИЯ е за доставка и внедряване на единна интегрирана информационна система за предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. по мярка 321 „Основни услуги на населението и икономиката в селските райони”. Чрез реализацията на проекта се цели, да се разшири обхвата на предлаганите административни услуги за гражданите и бизнеса в Община Трявна, чрез подобряване дейността на съществуващия Център за услуги и информация на гражданите посредством изграждане на информационни центрове за мобилни услуги и обслужване на едно гише в малките населени места. Освен това се цели и да се подобри достъпа до административни услуги и съвети и обслужване на граждани от уязвими групи в отдаличените населени места на общината чрез предлагане на услуги като телеконсултации и  телемониторинг посредством мобилен център.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов