"Звук и светлина" за Съединението в Търново

Новините

05-09-2014, 06:50

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте как Бургас ще отбележи 129 години от Съединението

Утре пред сградата на общината ще се проведе военен ритуал за издигане на националното знаме

 С военен ритуал за издигане на националното знаме на Република България ще започне утре честването на Деня на Съединението - 6 септември.Тържествата ще започнат в 10.30 пред сградата на общината. Кметът на Даниел Панов ще произнесе слово. В 10.45 ч. пред Паметник „Майка България” ще се състои празничен благослов и военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност. От 21.00 ч. на площад „Цар Асен" великотърновци и гостите на града ще могат да гледат аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов звук и светлина”. 
Във връзка с тържественото отбелязване на Деня на Съединението ще настъпят следните временни промени в организация движението на моторни превозни средства на 6 септември /събота/ : в периода от 10.15 до 11.00 ч. за движение ще бъде затворен участък от ул. „Васил Левски” от МДТ „Константин Кисимов” до Община Велико Търново; в периода от 20.45 до 21.45 ч. за движение ще бъде затворен площад „Цар Асен І”.
 Днес в Габрово общината организира поднасяне на венци по повод 129-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Церемонията ще се сътои от 17.00 ч. пред паметника на Продан Тишков-Чардафон.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов