Звезди ще пеят срещу хепатита

Орлин Горанов, Йорданка Христова, Мариана Попова и други родни величия пристигат във Велико Търново на 26 септември, за да популяризират превенцията срещу коварната болест

Национална кампания за борба и превенция с хепатита под наслов „Хепатитът до мен“ организирана от Фондация „Христо Гешов“  организира съвместно с Община Велико Търново благотворителен концерт, на който звезди отново ще приканят „Изследвайте се“.

Турнето срещу хепатита премина в няколко града на страната, а със събраните средства от тях беше помогнато на хора носители на оварния вирус, както и бяха направени скринингови тестове в няколко града.

Кой ще се качи на сцената в театъра на старата столица все още не е ясно . Предполага се, че на сцената отново ще се качат Орлин Горанов, Йорданка Христова, Мариана Попова, Стефан Илчев и още много други.

„Този път концертът ще е малко по – различен от останалите, ще разчупим обстановката и ще има много нови неща. Идеята ни е още на самият концерт зрителите да научат много за хепатита и тръгвайки си от залата веднага да искат да се изследват за коварния вирус. Кой ще пее все още ще запазим в тайна, но уверяваме всички търновци, че изпълнителите ще са големи имена, които те биха слушали  с часове“ – каза Христо Гешов, който е председател от фондацията и лице на кампанията за борба с хепатита.

До момента в турнето срещу хепатита взеха участие Йорданка Христова, Орлин Горанов, Мариана Попова, Теди Кацарова, Искрен Пецов, Стефан Илчев и още много други. Кампанията на Гешов е подкрепена и от дует Ритон, дует Шик, БТР, Мими Иванова, Развигор Попов, Маргарита Хранова и представители на поп – фолк гилдията. На какво ще заложат този път от организацията за да напълнят театъра на Велико Търново все още не е ясно.

Датата на концерта е 26.09.2014 година от 20:00 часа . Билети ще се продават седмица преди концерта , който ще се проведе в театъра.

„За нас е изключително голямо удоволствие да работим с Община Велико Търново. Срещнахме сериозна подкрепа в лицето на г-н Панов и г-н Хаджийски, които отправиха поканата към нас и пожелаха сами Община Велико Търново да бъде шестата община застанала срещу хепатита. Ние от Фондация „Христо Гешов“ ще продължим активно да се занимаваме с превенция, стартирахме още една кампания под наслов „Вярвам“, която има за цел да помага на хора изпаднали в крайна нужда. Така успяхме да помогнем на Анастасия, която е на 12 години и е родена с аномалия на ушите. Молбите за помощ са много и седят на бюрото на Христо Гешов, който трябва да избере следващия случай. “ допълни координаторът на Фондация „Христо Гешов.“

От организацията издадоха още, че готвят огромен финал за закриване на кампанията, като част от него ще бъде огромен концерт в зала 1 на НДК.

„До финала на кампанията има още много време и ние не бързаме да я финализираме. Напротив, точно в края и ние ще се средоточим към много важни цели, които не сме изпълнили все още.“ - каза Гешов.

Кампанията за борба с хепатита стартира на 1 декември и ще продължи в рамките на една календарна година. Лице на кампанията стана Христо Гешов, който е носител на тихият убиец.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов