Цветан Цветанов: Нуждата от стабилност обединява всички българи

В мандата си ГЕРБ очерта сигурен европейски път на развитие, заявява зам.-председателят на ГЕРБ и водач на великотърновската листа с кандидати за народни представители

Има нещо, което обединява всички българи и това е убеждението, че е крайно време за стабилност, казва в свое обръщение водачът на великотърновската листа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Обръщението е по повод старта на официалната предизборна кампания. В него зам.-председателят на ГЕРБ казва още: 

България неведнъж  е показвала, че може да се изправя след трусове и трудни времена. Показа това и в периода 2009 – 20013 г. В началото на този период, доверието към държавата и нейните институции бе сринато под санитарния минимум. Но въпреки това и въпреки глобалната криза, България успя да се стабилизира. Тя стъпи на сигурния европейски път на развитие, начертан от правителството на ГЕРБ. Път, по който дойдоха уважението на Европа и света към нас, самочувствието ни на европейци, милионите евро от солидарността на гражданите в ЕС.

След мерките, предприети от правителството на ГЕРБ, страната ни бе сочена като пример за стабилност, а в икономиката започнаха да се вливат европейски средства и инвестиции отвън. Пред нас имаше ясни цели и широки хоризонти, защото през 2009 г. ПП ГЕРБ прояви смелост  да поеме политическата отговорност и да управлява, точно в тези трудни години.

За съжаление, днес отново има много да наваксваме - за България управлението на кабинета „Орешарски” е изгубен период, с реално нанесени щети.

Сега отново на страната е необходимо правителство, готово да се ръководи не от популизъм или от интересите на задкулисни кръгове, а от конкретни програми и мерки за стабилизиране.

В предстоящата предизборна кампания ние ще се стараем да представим максимално широко именно нашия план за стабилност, в чиято основа са реално изпълними неща.

Като водач на листата на ПП ГЕРБ заявявам, че няма да отговаряме на агресията с агресия, или на конфронтацията с конфронтация, а ще разясняваме възможностите за изход и развитие.

В ГЕРБ сме за СТАБИЛНА БЪЛГАРИЯ! Време е!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов