Трима телефонни измамници са в ареста

Крими

05-09-2014, 13:50

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Павликенски полицаи разкриха телефонна измама за 1280 лв.

Павликенски полицаи разкриха телефонна измама за 1280 лв. Работата по случая е започнала още на 22 юли тази година, когато в управлението е получен сигнал от 85-годишна жена от същия град. Тя разказала на униформените, че същия ден на стационарния й телефон позвънил непознат, който й разказал, че снаха й си е счупила крака и са необходими пари за лечението й. Първоначално той поискал 9000 лв.

Възрастната жена обаче успяла да събере едва 1280 лв. и малко по-късно ги предала на непознат мъж пред болницата в Павликени. В последствие се свързала с близките си и разбарала, че е измамена.

След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителите – 56-годишният И. В., 30-годишният А. А. и 33-годишният А. А., всички от град Ветово, известни на полицията и осъждани за измами. И. В. и 30-годишният му приятел са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата И. В. е задържан е за срок до 72 часа, а на А. А. е наложена мярка за неотклонение "подписка".

33-годишният А. А. към момента е с мярка за неотклонение "домашен арест", постановена от горнооряховския районен съд, във връзка с идентично престъпление. Процесуално следствените действия с него продължават.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов