Училищата раздават наръчници за родителите на първолаци

Мисия

05-09-2014, 19:57

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Документи за помощ за първолаци - до края на септември

Колко да са джобните, как децата да се справят с проблеми при ученето и как да градят приятелства, ще четат майките и татковците

 Наръчник за родители на първокласници вече подаряват във великотърновските училища. В навечерието на учебната година, повечето майки и татковци на първолаци са получили книжките с практични съвети.

Наръчниците съдържат както информация за характерните особености в тази възраст на малчуганите, така и приложими съвети за по-добра успеваемост в клас. Някои от основните правила как да помогнат на децата си да изграждат социални взаимоотношения и да развиват точна самооценка, намират родителите в наръчника.

Наред с всички важни теми, обхванати в книжката, внимание е отделено и на чисто прозаични теми като джобните пари - кога и колко.

С хляб и сол, със звука на училищно звънче и с китки здравец, повечето училища в областта ще посрещнат учениците си на 15 септември. Тази година обаче школата се надпреварват в старанието си да бъдат по-гостоприемни пред родителите на обучаемите. Лични послания до децата от класните им ръководители, мултимедийни презентации, всякакви наръчници и дори баджове за първолаци, вече стигат до своите адресати. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов