Демонстрации и отворени врати през седмицата посветена на огнеборците

Мисия

08-09-2014, 08:52

Автор:

Виктор Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стара пералня вдигна огнеборците на крак

На 14 септември ще има и Ден на отворените врати в пожарната служба във В. Търново

Седмица на пожарната безопасност започва от днес до 14 септември. Тя има за цел популяризиране на професията на пожарникарите и спасителите, провеждане на информационно-разяснителни мероприятия сред обшествеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани и партньорски организации, представители на местната и изпълнителната власт и др.   Във връзка с организирането и провеждането на традиционната Седмица на пожарната безопасност и честването на Професионалния празник на огнеборците в област Велико Търново се организира приемна за граждани в РДПБЗН Велико Търново ул. „Никола Габровски” № 27 от 08:30 до 17:30 ч. и откриване на отворени телефонни линии 062/662 123 и 062/662113, 062/662107. На 14 септември ще има и Ден на отворените врати в пожарната служба във В. Търново. На този ден ще бъде осигурена възможност на гражданите за посещение в сградата, ще бъде показана противопожарната техника, съоръжения и организацията на работа при излизане на пожар. 
Програмата за Седмицата на пожарна безопасност включва още демонстрация на умения на огнеборци – състезатели по пожароприложен спорт на учебната кула в РСПБЗН гр. Велико Търново, демонстративно занятие съвместно с група „Спасителна дейност” в сектор ПГСД към РДПБЗН В. Търново по изготвен план в района на ДКС „Васил Левски” гр. Велико Търново, ул. „Краков” №3 на 12.09.2014 г. от 10,00 ч., провеждане на срещи с ветерани и бивши служители от органите за ПБЗН. 
На 14 септември огнеборците ще почетат своите колеги, загиналите при изпълнение на служебния си дълг, с поднасяне цветя на паметната плоча на Стефан Панков Ерусалимов – бивш служител. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов