В село Русаля благодариха на Цветан Цветанов за възстановената църква

Животът

08-09-2014, 14:13

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Цветанов на посещение в региона

На празника на Богородица отец Георги благослови водача на листата на ГЕРБ

Жителите на великотърновското село Русаля приветстваха зам.-председателя на ГЕРБ и водач на листата за региона Цветан Цветанов, както и останалите кандидати за народни представители. В селото дойде и великотърновският градоначалник инж. Даниел Панов.

Местните хора очакваха гостите си край църквата "Въведение на Света Богородица", която е напълно възстановена със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия за защита от бедствия и аварии в мандата на ГЕРБ. Председател на тази комисия бе Цветан Цветанов, а до аварийно ремонтните дейности по храма се стигна след като Даниел Панов изготви и кандидатства с проект. Това всъщност бе и негово предизборно обещание, което през 2011 даде в Хотница, припомни кметът на селото Сашко Начев. 130 хиляди лева за ремонт на светинята бяха отпуснати от правителството на Бойко Борисов.

Представителите на ГЕРБ са хора, които си държат на думата, коментираха хората в Русаля. Цветан Цветанов и колегите му от листата на ГЕРБ направиха дарение за храма, който на богородичния празник бе осветен. Нов свещник, донесен от кандидатите бе поставен пред олтара, както и икона със сцена от Страшния съд.

Водосветът отслужи отец Георги. Той благослови Цветан Цветанов и останалите гости, като им пожела успехи и много мъдрост в делата, за да служат добре на българския народ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов