С песни, цветя и погача посрещнаха Цветан Цветанов в село Хотница

Царевград Търнов

08-09-2014, 14:39

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В село Русаля благодариха на Цветан Цветанов за възстановената църква

Английски заселници поздравиха представителите на ГЕРБ за свършеното досега, в селото бе осветена възстановената църква

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и водач на кандидат депутатската листа за Великотърновски регион  Цветан Цветанов, бе специален гост при тържественото освещаване на църквата „Света Ирина“ във великотърновското село Хотница. Уникалният вкопан храм, който буквално се рушеше, е възстановен със 116 хиляди лева от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Средствата бяха отпуснати в мандата на ГЕРБ, когато председател на Комисията бе Цветан Цветанов. Днес той и кандидатите за народни представители от местната листа дариха на храма църковна утвар и икона, изобразяваща библейска сцена.

С погача, с песни и цветя, и с пожелания „на многая лета“ жителите на Хотница посрещнаха Цветан Цветанов. Той пък им благодари, че съхраняват християнските ценности и българските традиции : „Много е вълнуващо да влезеш в храм, чийто праг преди три години е било невъзможно да прекрачиш. Имаме сериозен проблем с демографската криза и когато една църква бъде изоставена, това означава, че и селото вече го няма. Затова пазете, както правите, християнските и народни ценности и предавайте мъдростта си на младите поколения.” – каза Цветан Цветанов. Той обеща съдействие на кмета на Хотница за изграждането на ограда около църквата „Света Ирина”.

Гост при освещаването на уникалната вкопана църква бе и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. ''Най-важното е да съхраняваме нашите християнски ценности. Църквата винаги ни е помагала'', заяви Панов. Той посочи, че е подал документи до Комисията по бедствия и аварии още седем църкви в съседни села да бъдат възстановени. Кметът увери, че ще продължи да помага на 36-те населени места към Община Велико Търново. 

Английски заселници в Хотница бяха сред местните, които се ръкуваха с Цветан Цветанов. Ричард и Таниа не скриха одобрението си за свършеното и декларираха подкрепа за листата с номер 9. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов